Cechy sensoryczne piwa (40)

Poniżej znajdują się opisy cech piwa uporządkowane alfabetycznie. Każda z nich ma opcję importu do pliku pdf. W znalezieniu konkretnej cechy pomocna będzie wyszukiwarka powyżej. Jeśli treść opisu jest niejasna, lub zauważysz jakiś błąd, bardzo prosimy o pozostawienie komentarza lub skontaktowanie się z autorem opisu.

Aldehyd octowy
Bromofenol
Cebula
Chlorofenol
Diacetyl
DMS
Drożdżowy
Fenolowy
Geraniol
Gnijące warzywa
Gotowane warzywa
Heksanian etylu
Koci
Kwas izowalerianowy
Kwas kaprylowy
Kwas masłowy
Kwas mlekowy
Kwaśny
Maślan etylu
Merkaptan
Metaliczny
Metional
Migdałowy
Nasłoneczniony
Octan izoamylu
Octowy
Olejek chmielowy
Papierowy
Plastik
Przyprawowy
Ściągający
Siarkowodór
Siarkowy
Skórzany
Słodowy
Świeżo ścięta trawa
Wanilia
Wędzony
Ziarna
Ziemisty