• Style piwa
  • Słody
  • Cechy sensoryczne
  • Autorzy
  • O projekcie
upArrow

Opisy słodów (22)

Poniżej znajdują się opisy słodów i zbóż najczęściej używanych w piwowarstwie. Ich opisy i specyfikacje powstały m.in. na podstawie oferty Viking Malt.

Jęczmień prażony
Słód barwiący
Słód barwiący obłuszczony
Słód cookie
Słód czekoladowy ciemny
Słód czekoladowy jasny
Słód dekstrynowy
Słód enzymatyczny
Słód karmelowy pszeniczny
Słód karmelowy żytni
Słód monachijski ciemny
Słód monachijski jasny
Słód pale ale
Słód parzony (red ale)
Słód pilzneński
Słód pszeniczny
Słód Red Active
Słód wędzony
Słód wędzony pszeniczny
Słód wiedeński
Słód żytni
Słody karmelowe jęczmienne

Autor projektu

Search

Tagi

ale amerykańskie angielskie bałtyckie belgijskie bock ciemne czeskie francuskie historyczne holenderskie hybryda ipa irlandzkie jasne klasztorne koźlak kwas kwaśne lager lekkie międzynarodowe mocne niemieckie nowofalowe owocowe pale ale pełne pilznenski piwa wiejskie polskie porter pszeniczne półciemne regionalne sesyjne sour stout sweet szkockie słodkie słodowe tradycyjne weissbier wędzone

Najnowsze komentarze

  • Paweł Leszczyński - Słód dekstrynowy
  • Paweł Leszczyński - Octan izoamylu
  • trazola - Słód dekstrynowy
  • Maciek Suchocki - Octan izoamylu
  • Przemysław Szczepańczyk - Piwo miodowe (braggot)
  • Artur P - Piwo miodowe (braggot)
  • Przemysław Szczepańczyk - Piwo miodowe (braggot)
  • Artur P - Piwo miodowe (braggot)

Najnowsze opublikowane opisy

  • Leichtbier 27 czerwca 2019
  • Bière de garde 13 czerwca 2019
  • Słody karmelowe jęczmienne 27 marca 2019
  • Porter bałtycki 15 marca 2019
  • Słód wędzony 1 marca 2019
Polityka Cookie: Ta strona używa ciasteczek z najlepszej mąki. Informacje uzyskane za ich pomocą wykorzystywane są głównie w celach statystycznych. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce. Cookie Policy

Partnerzy

 

Meta

  • Zarejestruj się
  • Zaloguj się
  • Kanał wpisów
  • Kanał komentarzy
  • WordPress.org

Projekt zrealizowany przez