• Autorzy
  • Cechy sensoryczne
  • Chmiele
  • cookies
  • Kompendium Piwa
  • Mapa strony
  • O projekcie
  • Polityka prywatności
  • Słody
  • Style piwa
  • Wskazówki tworzenia opisów stylów piwa
upArrow

Opisy słodów (22)

Poniżej znajdują się opisy słodów i zbóż najczęściej używanych w piwowarstwie. Ich opisy i specyfikacje powstały m.in. na podstawie oferty Viking Malt.

Jęczmień prażony
Słód barwiący
Słód barwiący obłuszczony
Słód cookie
Słód czekoladowy ciemny
Słód czekoladowy jasny
Słód dekstrynowy
Słód enzymatyczny
Słód karmelowy pszeniczny
Słód karmelowy żytni
Słód monachijski ciemny
Słód monachijski jasny
Słód pale ale
Słód parzony (red ale)
Słód pilzneński
Słód pszeniczny
Słód Red Active
Słód wędzony
Słód wędzony pszeniczny
Słód wiedeński
Słód żytni
Słody karmelowe jęczmienne


Projekt zrealizowany przez